2012. július 1., vasárnap

Sajtos hagymás muffin

Hozzávalók:
25dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15dkg karakteres sajt pl. edami, de lehet többféle
1 csomag sütőpor
1 közepes hagyma
1 tojás
200ml tej
3 evőkanál olivaolaj
Só teáskanálnyi
Bors kiskanálnyi

Elkészítés:
A lisztet, sütőport, sajtot/sajtokat összevegyítjük. A hagymát apró kockára vágni, de nem reszelni! A lisztes keverékhez adni, majd a tojás, tej, oliva, só, bors készre dolgozni.
12db-os muffin formában egyenletesen elosztani a fenti mennyiséget és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütni. Én a formákat nem kivajaztam, hanem szilikonformával raktam ki.
Önállóan, de pástétomok kísérőjeként is ízletes, kenyér helyett. Érdemes a céklás túrókrémet vagy májpástétomot hozzákóstolni.