2012. május 15., kedd

Zabpelyhes mézes muffin


Ismét egy recept, ami zabpehellyel kezdődik, hiszen kedvező élettani hatásai miatt érdemes többféle módon, alapanyagként használni. Gyors reggelik része lehet, egy pohár tejjel és vidáman indul a nap. Mai sütésemnek azért más apropója is volt, két ajándékcsomagot készítettem és szerettem volna egyedivé tenni. Ahogyan a képen is látszik, 1-1 muffin, kis csomagolás, egy üzenet és íme ajándékká formálódott!

Nagyon egyszerűen készíthető, csak egy bögre és semmi méregetés, kelesztés, pihentetés… gyorsan finomat!

Hozzávalók:
2,5 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
½ csomag sütőpor
1 csésze barna cukor, de én ¾ csésze fruktózzal készítettem
3 evőkanál méz
2 tojás
½ csésze szőlőmag olaj
75 ml tejszín
1,5 csésze apró szemű zabpehely (LIDL)

Elkészítés:
Az olaj, tejszín, tojás, méz egyik tálban.
A másikban a maradék, száraz alapanyagokat keverem össze.
A simára dolgozott első tálba, kanalanként adagolom a másik tál tartalmát.
A sütőt 200 fokra előmelegítve, a tésztát muffin formába kanalazom, kb. 25 perc a sütési idő.
Csinosításul, még a teteje zabpehelyben megmártható. A sütőből kivéve 10 perc pihentetés után vesszük ki a formából. Ebből az adagból, 15 darab készült!