Egy kedvenc csemegém, mert egyszerűen összerakható, nem kell gyúrni, nyújtogatni... Melegen, hidegen is nagyon ízletes. Zabkorpa előnyeiről már írtam ("Alapanyagok és tulajdonságaik"), laktató és nagyszerű fehérje forrás a túró által.
Hozzávalók:
15 dkg zabkorpa
folyékony édesítő
3 evőkanál olaj
25 dkg sovány túró
2,5 dl tej 1,5%
1 dl tejföl 10-12% vagy joghurt
2 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg mazsola
csipet só
Elkészítés:
Kicsi tepsit (25x17cm) kikenni vajjal.
Egy tálban a zabkorpát, olajat, édesítőt (szűk evőkanál), sütőport kikeverni.
Rámorzsolni a túrót, a citromhéját ráreszelni és mazsolával megszórni.
A tepsibe a zabkorpás keverék felét elosztani, rámorzsolni a túrót, beborítani a zabkorpás keverék másik felével.
Egy következő tálban kikeverni a tej, tejföl, tojás, csipet sót és behúzni a tepsi tartalmát vele, kb. 10 percig hagyni állni. Amikor beöntjük, híg és rémisztő hogyan lesz belőle sütemény, de összesül.
Előmelegítet sütőben, (200 fokos) 40-45 percig sütni ill. kicsit piros legyen.
Langyosan nagyon finom ill. vanília krémmel, gyümölcs öntettel kínálható.