2012. május 6., vasárnap

Zabkorpás túrós

Egy kedvenc csemegém, mert egyszerűen összerakható, nem kell gyúrni, nyújtogatni... Melegen, hidegen is nagyon ízletes. Zabkorpa előnyeiről már írtam ("Alapanyagok és tulajdonságaik"), laktató és nagyszerű fehérje forrás a túró által.

Hozzávalók:
15 dkg zabkorpa
folyékony édesítő
3 evőkanál olaj
25 dkg  sovány túró
2,5 dl tej 1,5%
1 dl tejföl 10-12% vagy joghurt
2 tojás
1 csomag sütőpor
5 dkg mazsola
csipet só

Elkészítés:
Kicsi tepsit (25x17cm) kikenni vajjal.
Egy tálban a zabkorpát, olajat, édesítőt (szűk evőkanál), sütőport kikeverni.
Rámorzsolni a túrót, a citromhéját ráreszelni és mazsolával megszórni.
A tepsibe a zabkorpás keverék felét elosztani, rámorzsolni a túrót, beborítani a zabkorpás keverék másik felével.
Egy következő tálban kikeverni a tej, tejföl, tojás, csipet sót és behúzni a tepsi tartalmát vele, kb. 10 percig hagyni állni. Amikor beöntjük, híg és rémisztő hogyan lesz belőle sütemény, de összesül.
Előmelegítet sütőben, (200 fokos) 40-45 percig sütni ill. kicsit piros legyen.
Langyosan nagyon finom ill. vanília krémmel, gyümölcs öntettel kínálható.