2011. október 13., csütörtök

Nudli


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
8 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tojás
1 tojássárgája
1 csipet só

Elkészítés:
A burgonyát héjastól puhára főzni, majd kihűlve áttörni. Kézzel kidolgozva hozzáadni a lisztet, tojásokat, sót. Kb. 3 cm-es hengereket formázva, lisztezett tálcára rakni, de ne érjenek össze. Vizet forralni kis kanál sóval és belepakolni a nudlikat, amikor a víz tetejére feljönnek már szűrhető is, leöblítve pici olajat adni hozzá, az összeragadást elkerülve.
Édesen mákkal, dióval, szilvalekvárral vagy csak pirított morzsával.
Sósan levesbetét tud lenni ragulevesekben, de kis juhtúróval, tejföllel önálló étel lehet.

Teljes mennyiség 1080 kalória!