2011. szeptember 27., kedd

Túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 egész tojás
Vaníliás cukor
Kiskanál szódabikarbóna
Citromhéj

Elkészítés:
A tojások szétválasztását követően a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd egyenként a sárgáját hozzáadni. A túrót, lisztet, citromhéj, vaníliás cukor keverékét kanalanként beledolgozni, keménnyé kezd majd válni, így csak fakanállal lehet, géppel már nem. A kész tésztát kézzel kis gombócokká formálni vagy hengerré, de akár kanállal rögtön az előmelegített olajba szaggatható… Szép barnára sütni! Önállóan fogyasztható, de ízei fokozhatóak fahéj, kakaószórással vagy lekvárral, gyümölcsmártással.
Számomra finom reggeli lett belőle a házi gyümölcsjoghurtot hozzákortyolgatva.

A teljes mennyiség 1106 kalória, 20 db-ot formálva darabja 55 kalória!