Hozzávalók:
25 dkg túró
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 egész tojás
Vaníliás cukor
Kiskanál szódabikarbóna
Citromhéj
Elkészítés:
A tojások szétválasztását követően a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd egyenként a sárgáját hozzáadni. A túrót, lisztet, citromhéj, vaníliás cukor keverékét kanalanként beledolgozni, keménnyé kezd majd válni, így csak fakanállal lehet, géppel már nem. A kész tésztát kézzel kis gombócokká formálni vagy hengerré, de akár kanállal rögtön az előmelegített olajba szaggatható… Szép barnára sütni! Önállóan fogyasztható, de ízei fokozhatóak fahéj, kakaószórással vagy lekvárral, gyümölcsmártással.
Számomra finom reggeli lett belőle a házi gyümölcsjoghurtot hozzákortyolgatva.