2011. szeptember 13., kedd

Töltött paprika

Minden évszakban kellemes főétel lehet, nyáron friss alapanyagokból hűsítő és a klasszikus receptet kicsi változtatással, egészségesebbé tehető.
A paradicsom szín és íz világa jótékony hatással van szervezetünkre, télen hangulatunkra. Az A vitamin tartalma a bőrre hat kedvezően, magas kálium tartalma vértisztító és a benne lévő bioflavin rákellenes hatásúak.

Hozzávalók:
3 paprika
1 liter 100%-os paradicsomlé
1/2liter víz
35 dkg pulyka darált hús
2 evőkanál tönkölybúza
1 evőkanál kukoricadara
1 tojás
kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma
1 kiskanál só,
½ kiskanál bors
1 kiskanál paprika
csipet majoránna
csipet őrölt kömény
1 szál zeller zöld

Elkészítés:
A darált húst tönkölybúzával, kukoricadarával, tojás hozzáadásával összedolgozni. Hagymát, fokhagymát reszelni és a fűszerekkel ízesíteni. A paprikát alaposan átmosni, kicsumázni szükséges és megtölteni a hússal, 3 db és 3 db-ot csak kigombócozok zablisztben átforgatom ill. a paprika végét is, így nem fog szét főni.
Fazékban a paradicsomlét víz hozzáadásával forráspontig melegíteni, 1 szál zellert beletéve, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, kiskanál só és én szín véget egy kiskanál piros paprikával is megszórom, a gombócot és paprikát beletéve 30-40 perc alatt fedő alatt átpuhul. Sűríteni nem szoktam.

Kész mennyiség kalória tartalma: 950 kalória