2011. augusztus 31., szerda

Zabkeksz

A Norbi Update könyvében található egy hasonló recept, ami a speciális lisztből készül, persze mihez képest, de drága és kerestem hogyan lehet, hozzáférhető alapanyagokból elkészíteni. A zabfalatok is bizonyára sokak számára kedvelt így itt ajánlom a házilag elkészíthető változatot, jól tárolható, egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók:
25 dkg vaj (fogyókúra esetén light margarinnal csökkenthető a kalória tartalom felére, pl. Corában 20%-os)
5 dkg fruktóz
5 dkg méz
15 dkg zabpehelyliszt
22,5 dkg zabpehely (LIDL-ben finom pelyhű, kék csomagolású a javaslatom)
15 dkg aszalt vörös áfonya, de bármi mással pl. kandírozott narancshéjjal is szoktam készíteni, vagy csak egyszerűen mazsola…
½ csomag sütőpor

Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba mérve, kézzel összegyúrni. Tepsibe sütőpapírt tenni, majd gombócokat formálva két kéz közt ellapítani. Teáskanállal veszem ki a 1 db-hoz valót és 35 db lesz ebből a mennyiségből. 220 fokos sütőben 15 perc, arany barnára sütni. Kivéve hagyni kell hűlni és csak langyosan áttenni dobozba, forrón még törik.

35 db-ra sütve, 1 db kalória tartalma: 90