2011. augusztus 29., hétfő

Mogyorókrém, Nutella

Holnap nehéz napom lesz és ismét 6 órakor indulva, hogy kellő belső energiám legyen, készítettem a nutellát, amit kenyérre kenve, tejjel tökéletes kezdet.
Eredeti recept szerint fele mennyiséggel készül, mint ahogyan én most leírom, de gyakorlati magyarázata, a mogyoró 20 dkg-os kiszerelésű, így teljesen felhasználom és mindig adódik egy barát, ismerős, akinek adok kóstolóba.

Hozzávalók:
20dkg 70%-os étcsokoládé (LIDL, J.D.Gross, Ecador)
20dkg darált mogyoró (ALDI, Happy Harvest)
12dkg fruktóz
14dkg vaj
2 dl sűrített tej (ALDI, Milfina 4%-os, üvegben kék kupakos, csökkentett zsírtartalmú)


Elkészítés:
Egy lábasban ujjnyi mennyiségű vizet forralva tálat rakok rá és beletördelem a csokit, vízgőz felett szükséges készíteni, ne égjen meg, mert keserű lenne.
A csoki olvadását követően a vajat adom hozzá, olvadását megvárva a fruktózt, majd a sűrített tejet, végül a mogyorót.
Dobozba töltve hűtőben kidermed és már fogyasztható is.

Összes mennyiség kalória tartalma: 4552 kalória.
Rémisztően sok, de tőlünk függ, mennyit csemegézünk belőle.