2011. augusztus 27., szombat

Szilva krémleves

Nyári melegben a hideg gyümölcsleves kiváló hűsítő!
Akár este egy pohárral elkortyolgatva a kész gyümölcsjoghurtok helyett és tudjuk miből van. Itt a szilvából írom le, de sárga- őszibarackból és meggyből is így készíteném el.

Hozzávalók:
½ kg szilva, kimagozva 30-35 dkg gyümölcs
1 fahéj rúd
2 citromkarika
1 evőkanál folyékony édesítő
2 pohár 175gr-os joghurt, tejérzékenyek szója vagy zabtejjel helyettesíthetik
1 evőkanál zabpehelyliszt
pár csepp citromlé
őrölt fahéj
1,5 l víz

Elkészítés:
A vízben a kimagozott negyedelt szilvát puhára főzöm, kb.5-6 perc alatt, a fahéj rúd és citrom karika kíséretében. Levéve a tűzről, kiveszem a fahéj, citromkarikát és botmixerrel krémesítem. Ekkor beleteszem az édesítőt. Egy tálban a joghurtot a zabpehelyliszttel finomra keverem és a levesből kimert 2-3 merőkanál lével hőkiegyenlítést követően sűrítem a levest, kiforralom.
Megkóstolva tovább ízesíthető őrölt fajéj, citromlé, édesítővel!

A kész mennyiség 440 kalória, 4 tányérra bontva, egy adag: 110 kalória.