2011. augusztus 28., vasárnap

Sörös csirke

Családi kerti összejövetelkor kóstoltam először, aminek olyan sikere volt, hogy megtanultam apró finomítással, azóta is kedvelt finomság.
Köretként ajánlom a lepénykét, „Kenyér, pékáru” fül alatt, számomra így a kedvenc, kézzel tunkolósan, de bármi mással…
A curry és a sör kicsit kesernyés íz világa csodás harmóniát add. A készétel alatt maradt zsírt, érdemes leszűrni és hűtőben kidermeszteni, reggelikre zöldséggel, de szőlővel, almával, télen hordós káposztával nem okoz csalódást.

Hozzávalók:
8 csirke felsőcomb, csontostól, bőröstől
2 jó nagy ökölnyi hagyma
3 evőkanál libazsír
3 dl sör
Bors, kb. 1 kiskanál
Curry kb. 3 kiskanál (CORA-ban a különleges fűszerek polcán lehet rátalálni a madrasi curryre, 100gr-os kiszerelésben)
Méz

Elkészítés:
A zsír felolvadását követően a félbe szelt hagymát vékony szeletekre vágva, fedő alatt kicsit átpárolni. A combokat bőrös résszel lefelé ráhelyezni, sóval, borssal, curryvel megszórni, kiskanál mézzel megcsurgatva, kb. 2 dl sörrel felönteni és fedő alatt párolni, sört pótolva, kb. 1 óra alatt vaj puhára rotyog, természetesen időnként átkavarni.

A teljes mennyiség becsült kalória tartalma: 1700 kalória