2011. augusztus 27., szombat

Rizi-bizi másként

Hagyományos köretet más alapanyagból lett egy egészségesebb, hogy mitől jobb az „Alapanyagok és tulajdonságaik” fül alatt olvasható.
Szezonálisan friss, télen pedig a fagyasztott zöldségek íz és színvilága szab csak határt főzőcskénknek.

Hozzávalók, 2 személyre:
10 dkg tönkölybúza
10 dkg kukorica (1/2cső kukorica megfőzve és a csőről levágva)
Kis fej hagyma, kb.5 dkg-os
1 evőkanál szőlőmagolaj
½ piros paprika vagy pritamin, ez kb. 3-4 dkn-nak felel meg
Só, pici bors, borsikafű

Elkészítés:
A tönkölybúzát dupla mennyiségű vízben 10-12 perc alatt puhára főzöm, majd hagyom a vízben hűlni, csak amikor a kész alaphoz teszem szűröm le. A kukoricát puhára főzöm. Olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, majd a paprikát teszem hozzá, átforgatom és ½ kiskanál sóval, csipet borssal, borsikafűvel ízesítem. Ehhez az alaphoz keverem a most leszűrt tönkölybúzát.

A kész mennyiség: 550 kalória, 1 adag: 275 kalória.