2011. augusztus 23., kedd

Zabkása

Első utazós reggelim volt, amit sokféleképpen lehet változatossá tenni az aszalt gyümölcsök által. Alapreceptjét Béres Alexandra könyvéből merítettem, de ő pehellyel készíti és mikrohullámú sütőben, én ezt kiszerettem volna váltani és ez lett a jól bevált csemegém, hogy egy reklám szlogenjét idézzem, „délig tartó lendület”.
Azt a képet nem feledem, amikor sokat kezdtem vezetni és a budapesti bevezető dugójában sorakozva a mellettem lévő autóban azt láttam, hogy egy hölgy fésülködik, sminkel, és reggelizik, így téve hasznossá idejét és nyilván a reggeli otthoni készülődését rövidebbé…

Hozzávalók, 1 főre:
3 dl tej, én házi tejet használok, ami magasabb kalória, de aki még fogyókúránál jár 1,5%-os tejjel tud spórolni, ami dl-ként 15 kalóriát és zsírtartalomban kevesebb.
2,5 evőkanál, ami 30-35 gr-nak felel meg, zabkorpa
1 teáskanál folyékony édesítő, 5 ml (praktikum gyógyszerként kapható szirupok kupakja kimérős, esetleg itt is használható)
3-4 dkg aszalt gyümölcs, az én kedvencen a vörös áfonya
Fahéj vagy kakaó megszórásra

Elkészítése:
A tejet melegíteni kezdem és amikor gyöngyözni kezd, beleteszem az édesítőt, zapkorpát és kevergetve készre főzöm, kb.2-3 perc kicsit hígabbnak tűnik, de beleszórva a gyümölcsöt és állni hagyva szilárdul még. Langyosan a kis pohárkámba töltöm és kávé mellett kiváló napindító.

1 adag ~410kalória